BAHAN-BAHAN
6 KETUL AYAM (POTONG
KECIL)
5 BIJI BAWANG MERAH
(BAWANG KECIL)
3 ULAS BAWANG PUTIH
3 SUDU BESAR CILI
BOH
2 SUDU BESAR CILI
SOS
1 1/2 SUDU BESAR KICAP
MASIN
1 SUDU KECIL MAGGI
CUKUP RASA
GARAM DAN GULA
SECUKUP RASA
CARA-CARA
GAUL AYAM BERSAMA
GARAM DAN SERBUK KUNYIT.
KEMUDIAN GORENG
HINGGA GARING. KETEPIKAN DULU.
KEMUDIAN AMBIL
SEDIKIT MINYAK TUMISAN AYAM TADI DALAM SESENDUK DAN TUMISKAN CILI BOH, BAWANG
MERAH DAN BAWANG PUTIH.
MASUKKAN CILI SOS,
KICAP MASIN, PERISA, GARAM DAN GULA. KEMUDIAN MASUKKAN AYAM DAN GAUL RATA.
TUTUP API DAN SEDIA
DIHIDANGKAN.
MUDAH KAN…SELAMAT
MENCUBA!
|
Asalnya buku resipi ini apabila terlihat kawan baik simpan resipi utk anak-anaknya...Jadi tergerak hati utk buat benda yg sama utk puteriku, Dania. Mommy love you sayang...
About Me
- Zety Mansor
- Klang, Selangor, Malaysia
- Love sweets thingy such as ice cream, chocolate, cakes, buns, etc.
Monday, 14 May 2012
Ayam Masak Sambal Kicap
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment