Resepi ni saya dapat dari Hyatt Saujana Resort... Jangan tak cuba tau! |
BAHAN-BAHAN
10 CILI KERING (DIKERAT DUA)
4 ULAS BAWANG PUTIH (HIRIS HALUS)
1 LABU BAWANG MERAH (HIRIS DADU)
1 S/B LADA HITAM
500 GM UDANG
½ CAWAN AIR
1 BIJI CILI CAPSICUM MERAH DAN HIJAU
SALAD KOBIS
KOBIS BUNGA
1 SUDU KECIL KIUB PATI AYAM/MAGGI
CUKUP RASA
SECUKUP RASA SERBUK PARSLEY DAN MIXED HERBS
CARA-CARA
REBUSKAN SPAGHETI DGN SEDIKIT GARAM SEHINGGA LEMBUT DAN TOSKAN.
GAULKAN DENGAN SEDIKIT MINYAK.
PANASKAN MINYAK DAN TUMIS BAWANG PUTIH DAN BAWANG MERAH HINGGA
NAIK BAU
KEMUDIAN MASUKKAN CILI KERING
MASUKKAN UDANG DAN GAUL SEBATI
JIKA TERLALU KERING MASUKKAN AIR SEDIKIT
MASUKKAN KIUB PATI AYAM
MASUKKAN CILI CAPSICUM, SALAD KOBIS, KOBIS BUNGA
MASUKKAN JUGA SEDIKIT GARAM DAN GULA
KEMUDIAN MASUKKAN SPAGHETI YANG DITOS TADI DAN GAUL SEBATI
BERSAMA SERBUK LADA HITAM, DAUN PARSLEY DAN OREGANO
No comments:
Post a Comment